Ljudi

Amel Tuka: Spremam se, ali još ne znamo šta će se dešavati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Amel Tuka: Spremam se, ali još ne znamo šta će se dešavati – Osvajač srebrene medalje s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Dohi i najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastavio je sa samostalnim treninzima.

Kako je istakao u izjavi za „Dnevni avaz“, trenutna kriza zbog pojave virusa COVID-19 umnogome je i profesionalnim sportistima pokvarila planove.

Ljetna sezona

– Teška situacija, nezahvalna pogotovo za individualne sportiste. Nama atletičarima uskoro bi trebala početi ljetna sezona, a još ne znamo šta će se dešavati. Ostaje pitanje hoće li se mitinzi otkazivati ili održavati bez publike – kaže najbolji bh. atletičar.

Kako naglašava, trenirati se mora i mora se biti spreman, a sve je neizvjesno.

Dodatni stres

– Moramo trenirati i spremati se, jer bi se ove godine trebale održavati i Olimpijske igre u Tokiju, najveće takmičenje na planeti – kaže Tuka.

I za njega je čudan osjećaj trenirati u ovakvim uvjetima, a zbog novonastale situacije prinuđen je na samostalni rad. Poznato je da je njegov dugogodišnji trener italijanski stručnjak.

– Trenutno sam odvojen od trenera Gidinija (Gianni Ghidini) koji je trenutno u karantinu u Veroni, zatvoreni su u kućama. Redovno se čujemo, kaže da je tamo sve dobro, ali poduzete su sve mjere da se spriječi širenje virusa. Jedva čekam da se smiri ovo stanje, zbog svih ljudi, da se opuste, jer ovaj dodatni stres nikome nije potreban – izjavio je Tuka.

vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno