Ljudi

Amel Tuka se oprostio od balkanske atletske legende Luciana Sušnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas sam od zajedničke prijateljice Ive, nekadašnje predsjednice Atletskog kluba Rijeka, dobio tužnu vijest da je preminuo Luciano Sušanj, jedan od najbojih atletičara sa ovih prostora, prvi koji je 800m trčao ispod 1:45, objavio je sinoć Amel Tuka, naš atletski šampion.

– Upoznali smo se prije nekoliko godina. Još pamtim Lucianovu srdačnost i opuštenost. Sjećam se da me dodirivao, gledao i pitao “kako je to trčati 1:42”. Bio sam zaista sretan da sam ga mogao upoznati, a ni on nije krio radost što smo mogli pričati o svemu, a najviše o trkama na 800m u kojima smo obojica rušili neke predrasude na atletskim stazama širom svijeta. Sjećam se da sam ga pitao da li ima neki savjet za mene, onako iz ‘rukava’, a on meni na to reče “šta ja tebi mogu savjetovati, ti trčiš 1:42, ja tebe trebam pitati za savjet”, što naravno samo dodatno govori kakva je veličina bio naš Luciano, napisao je Amel i dodao – .

– Neka ti je pokoj duši dragi prijatelju!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno