Ostali sportovi

Amel Tuka saznao rivale u polufinalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka je saznao rivale u polufinalnoj utrci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju koja će biti održana sutra i ne može biti nimalo zadovoljan.

U polufinalu će učestvovati 24 atletičara koja su podijeljena u tri grupe.

Odmah na prvi pogled je jasno da je treća polufinalna grupa ubjedljivo najjača, a upravo u nju je smješten Tuka.

U finale će proći po dva najbolja iz sve tri grupe, te još samo dvojica s najboljim vremenima od onih koji ne budu na prva dva mjesta u tim grupama.

U prvoj i drugoj polufinalnoj grupi od vrhunskih atletičara kojima je po rejtingu mjesto u finalu su Emmanuel Kipkurui Korir, Bryce Hoppel, Clayton Murphy i Marco Arop, dok je treća kvalifikaciona grupa krcata najboljim srednjeprugašima svijeta.

Rame uz rame sa Tukom će trčati Ferguson Cheruiyot Rotich, Nijel Amos, Elliot Giles i Pierre-Ambroise Bosse. Autsajderi u ovog grupi su Isaiah Jewett, Oussama Nabil i Jeffrey Riseley.

U praksi to znači da će jedan, dvojica ili čak trojica od Tuke, Roticha, Amosa, Gilesa i Bossea otpasti i neće ući u finale, što je zaista velika šteta.

Polufinale utrke počinju u nedjelju u 13:25, a Tukina je u 13:45 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno