Ostali sportovi

Amel Tuka propušta dvoransko SP u atletici

Amel Tuka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka propušta dvoransko SP u atletici -Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, nedavno je primio vrijedno priznanje. U izboru Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF) Tuka je izabran za najboljeg atletičara Balkana za 2015. godinu. Nagradu je primio u Gruziji, a kako ističe, presretan je zbog ovog priznanja.

– Mnogo mi znači ova nagrada. Sretan sam i ponosan. Ovo je priznanje za moj trud i moje rezultate u posljednje vrijeme. Posebeno me raduje činjenica da je ovo najveća nagrada koju je dobio neko u našoj zemlji. Ovo mi je velika motivacija za nastavak karijere. Samo ja znam kako sam sve ovo postigao. Nakon ove nagrade imam još veću želju za treninzima i da radim na najbolji način kako bi ostvarivao još bolje rezultate – kaže Tuka.

Bronzani sa Svjetskog prvenstva u Pekingu već mjesec i po sprema se za novu sezonu. Kako kaže, prvo putuje na Siciliju, a zatim ide u Južnu Afriku.

– S pripremama sam počeo 11. oktobra. Bio sam u Italiji na prvom dijelu priprema, odakle sam se zaputio u Gruziju. Sredinom ove sedmice idem na Siciliju gdje ću provesti kompletan decembar i radit ću po posebnom planu i programu. Na početku 2016. godine putujem u Južnu Afriku i tu ću obaviti završni dio priprema – kaže Tuka.

Amel Tuka će propustiti Svjetsko dvoransko prvenstvo kako bi se na što bolji način spremio za Olimpijske igre.

– Svaka nova sezona posebna je na svoj način. Sigurno je da imam velika očekivanja, ali nikada ne možete reći šta će biti. Moj trener je pokazao da je veliki stručnjak i godinama je sa svojim takmičarima osvajao medalje. Odlučili smo da se ne takmičim na Svjetskom dvoranskom prvenstvu kako bi se što bolje spremio za Olimpijske igre. Na OI svakako želim medalju, ali ipak cilj je ući u finale, a onda ćemo vidjeti. Volio bih ponovo obradovati naciju i donijeti radost svima u Bosni i Hercegovini – zaključio je Tuka.

(A.Pločo/ Faktor.ba/ Foto: Franck Robichon/EPA)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno