Ostali sportovi

Amel Tuka predvodi jaku konkurenciju na 800 metara u Zagrebu

Amel Tuka predvodi jaku konkurenciju na 800 metara u Zagrebu – Sudeći prema privremenoj startnoj listi, utrka na 800 metara mogla bi biti jedan od šlagera 70. Hanžekovićevog memorijala, mitinga iz kategorije WA Continental Tour Gold.

Listu predvodi aktualni svjetski viceprvak u ovoj disciplini i najbolji sportista Bosne i Hercegovine Amel Tuka, koji je prošle godine u Zagrebu pobijedio u jakoj konkurenciji s 1:44.78. Glavni suparnik bi mu trebao biti britanski tinejdžer Max Burgin, europski juniorski rekorder i prvak, koji trenutno s 1:44.75 drži šesto mjesto na svjetskoj ljestvici.

Uz njih će na stadionu Mladosti 15. septembra trčati i dvoranski prvak Europe Álvaro de Arriba, srebrni s Panameričkih igara Wesley Vazquez, Andreas Kramer koji je trenutno 11. na svjetskoj ljestvici trkača na 800 metara te Žan Rudolf.

Rekord Hanžekovićevog memorijala na 800 metara s 1:44.08 od 2018. godine drži treći najbrži 800-metraš svih vremena Nijel Amos.

Privremena startna lista utrke na 800 metara

Amel Tuka BiH
Max Burgin VBR
Andreas Kramer ŠVE
Álvaro de Arriba ŠPA
Wesley Vazquez PUR
Žan Rudolf SLO

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem