Ostali sportovi

Amel Tuka pozvan da predstavlja selekciju Evrope na dvomeču Evropa – Amerika u Minsku

Amel Tuka pozvan da predstavlja selekciju Evrope na dvomeču Evropa – Amerika u Minsku – U Minsku će se 9. i 10. septembra održati atletski dvomeč između Evrope i Amerike, a danas je objavljeno da je naš sugrađanin Amel Tuka dobio poziv u reprezentaciju Evrope, kao najbrži čovjek sa Starog kontinenta ove sezone na 800 metara, što predstavlja veliku čast za njega, ali i bh. sport.

– Na meni je i velika odgovornost da se dokažem u dvomeču protiv Amerikanaca.  Presretan sam zbog poziva u selekciju Evrope, pogotovo što sam postao prvi atletičar iz Bosne i Hercegovine, koji je izabran u ovu reprezentaciju. Također, ovaj dvomeč će mi biti idealna provjera pred Svjetsko prvenstvo u Dohi, s obzirom na to da će konkurencija bila zaista žestoka, ali vjerujem u sebe i vjerujem da mogu Evropi donijeti pobjedu u mojoj disciplini, rekao je Amel.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem