Ostali sportovi

Amel Tuka nakon trke u Madridu – Očekuje me još mnogo trka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan! Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu atletike gdje svi jurišaju prema što boljim rezultatima i plasmanima na velikim mitinzima, rekao je Amel Tuka nakon sinoćnje trke u Madridu.

Izvještaj pogledajte ovdje – VIDEO+FOTO: Pogledajte trku – Amel Tuka sa 1.47.83 jedanaesti bez rekorda sezone u A finalu mitinga u Madridu

-Večeras nije bila moja noć, iako sam čvrsto vjerovao da će biti, da će stvari krenuti da se redaju po planu. Istina je da sam trenirao jako u posljednjem periodu, morao sam jer i dalje me očekuje dosta trka do kraja sezone. Osjećao sam taj umor u nogama, pogotovu posljednih 200 m. Ono što me uvijek izdvajalo od drugih je moje stpljenje koje me nikad nije izdalo. Kada sam bio među najboljima bio sam strpljiv, kada stvari nisu išle po planu još više sam vjerovao u stpljenje i čvrstu vjeru u novi bolji dan, napisao je Amel i dodao:

-Tačno je ostalo mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u atletici, nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da! Hvala vam na velikoj ljubavi i podršci koju mi pružate pogotovu u ovim, ponekad težim, trenucima!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno