Ostali sportovi

Amel Tuka najbolji atletičar Balkana 2015.

Amel Tuka
Amel Tuka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš reprezentativac i član Atletskog kluba Zenica, srednjeprugaš Amel Tuka, izabranje za najboljeg atletičara Balkana za 2015.godinu. Ovo je i očekivan ishod glasanja Asocijacije balkanskih federacija (ABAF), s obzirom da je Tuka ove godine osvojio naslov dvoranskog prvaka Balkana na 20. igrama u Istanbulu, kada je prvi puta u karijeri nastupio u dvorani i pobjedio s vremenom 1:48,86, a kasnije je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio i bronzanu medalju s vremenom1:45,84.

– Upravo me je generalni sekretar ASBiH Mišo Pedalo obavijestio da ću 18. novembra, na gala večeri ABAF-a, u gruzijskom Tbilisiju primiti ovo priznanje. Naravno da sam zadovoljan zbog izbora, kazao nam je sinoć Amel Tuka, koji je s vremenom 1:42,51, s kojim je pobjedio u debiju na Dijamantnoj ligi 17. jula u Monaku, prvi ove sezone na listi svjetskih srednjeprugaša na 800 metara.

Amel Tuka je i ukupno bio treći u ovogodišnjem izdanju Dijamantne lige, a oborio je i dosadašnji rekord Balkana na 800 metara, kojeg je držao Hrvat Lućijano Sušanj. Podsjetimo da je i zenički bacač kugle Mesud Pezer proglašen za najveću atletsku nadu Balkana za 2013.godinu. (Avaz)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno