Ostali sportovi

Amel Tuka “na hlađenju” poslije nastupa na Olimpijskim igrama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastup u finalu trke na 800 metara na Olimpijskim igrama završio je na šestom mjestu.

Svjetski viceprvak bi vjerovatno trčao i brže od 1:45.98. i završio s boljim plasmanom na nije bilo udarca kojeg je zadobio u gužvi tokom trke, ali i povrede stopala koju je vukao još od mitinga Dijamantne lige u Londonu.

Amelu se nema šta prigovoriti, ostavio je srce za Bosnu i Hercegovinu na stazi, a sada slijedi proces oporavka i rekuperacije.

Da on nije lagan i jednostavan svjedoči i video kojeg je Tuka objavio na Storyju svog Instagram profilu, a na kojem hladi u vodi s kockicama leda na temepraturi od 2,1 stepena Celzijusa.

Uz objavljeni video Tuka je napisao “idemo jako, ili idemo kući”, a u ovoj objavi označio je i Nedima Ćatibovića, fizioterapeuta naših olimpijaca koji su nastupali u Tokiju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno