Ljudi

Amel: najbolji u svijetu ove godine!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Leteći iz Italije ka Monte Karlu, Amel Tuka je u avionu čitao italijanske novine koje su pisael o njegovom debitantskom nastupu u Dijamantskoj ligi i nevjerovatnoj trci koju je upravo završio u Madridu. Poslao nam je fotos kazavši da nije znao da je “toliko interesantan i u Italiji”.

– Umorio sam se u Madridu, ali ko zna, možda vas i poslušam, rekao nam je kroz smijeh kad smo mu rekli da je za njega pobjeda “da opet obori BIH rekord”, ma koji bio u Monte Karlu. Naime, Gotovo polovina trkača na 800 metara imala je bolje rezultate od Amela, a neki od njih i bolje ovogodišnje nastupe, što se posebno odnosi na afro-atletičare. 

Međutim, ono što smo se sa Amelom šalili da je obavio “preticanje” vanjskom krivinom svjesno se krećući nekoliko metara duže, ovaj put je uradio još očiglednije i dalje, jer je za pobjedu krenuo sa pretposljednjeg mjesta. Taj nevjerovatni Amelov finiš možete vidjeti na http://www.zenicablog.com/index.php/sport/ostali-sportovi/item/4585-video-foto-fantasticna-trka-rekordera-amela-tuke  a Amel će, po svemu sudeći, o sebi čitati i tokom leta nazad, ali ovaj put kao svjetskoj senzaciji i najboljem rezultatu ove godine u svijetu, ali i jednom od deset najbrže istrčanih rezultata svih vremena u svijetu!

912937dbac8dacf03276f3d81c91f07ea21a190d47772c937bc19eef441066ec



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno