Biznis

AmCham BiH i AS Holding organizovali desetu sesiju Leader Roots programa u Vispaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak, 8. maja, održana je posljednja, deseta sesija Leader Roots programa u organizaciji Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH).

Ova posljednja sesija pod nazivom “Razvoj novih proizvoda i upravljanje timovima za razvoj” održana je pod pokroviteljstvom AS Holdinga u kompaniji VISPAK u Visokom.

Predavanje je održao Ethem Numić, direktor direkcije za razvoj i marketing AS Holdinga, koji je govorio o iniciranju ideje za razvoj novog proizvoda, studiji izvodljivosti, projektnoj povelji i mjerljivim ciljevima projekta, upravljanju timom za razvoj novog proizvoda, izradi koncepta za novi proizvod, testiranju koncepta proizvoda, te marketingu koncepta novog proizvoda.

Učesnici su dobili niz savjeta i 10 “take aways” za uspješnu profesionalnu karijeru. Tokom prethodnih sesija, učesnici programa su učili o raznim temama, kao što su etika u poslovanju, kreiranje i vođenje timova, strategije za upravljanje promjenama, te prezentacijskim vještinama.

“Izuzetno sam ponosan na polaznike Leaders Root programa u organizaciji AmCham-a. Vjerujem da su, okruženi visokom tehnologijom na kojoj se proizvodi Zlatna Džezva i Vispak čaj, usvojili nova znanja koja će moći primjenjivati u svojim kompanijama. Razvoj novih proizvoda i inovacija je ključan za razvoj kompanije. On je pokretačka snaga koja stvara dodatnu vrijednost bez koje nema razvoja kompanije i ekonomije države. Vjerujem da će kroz ovaj program biti usvojena nova znanja kojima će polaznici razvijati i mijenjati sebe, a time biti i lideri novog doba i prosperiteta“, istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Leader Roots program je osmišljen kao platforma za osnaživanje i razvoj pojedinaca, njihovih organizacija i zajednice. Kroz višemjesečni program, AmCham BiH je omogućila članicama priliku da obuče svoje najbolje menadžere, istaknute pojedince sa izraženim osobinama etičnosti, proaktivne zaposlenike i talente, te one za koje smatraju da će biti budući lideri tih organizacija, kroz set modula, lekcija i zadataka. Osnovni cilj programa je mijenjati način razmišljanja pojedinaca, tako da razmišljaju kao lideri a ne samo kao menadžeri. Učesnici su imali priliku čuti vrhunska predavanja od poslovnih lidera iz Bosne i Hercegovine, raditi na stvarnim i drugačijim poslovnim izazovima i graditi timski duh.

Nakon nekoliko generacija, očekuje se izgradnja izuzetne alumni mreže i prilika da polaznici programa djeluju kao mentori budućim generacijama. Cilj je jačanjem pojedinaca raditi na izgradnji bolje i prosperitetnije BiH, a zajedno to možemo učiniti. Vrhunski lideri se stvaraju kroz iskustvo i konstantnim ličnim usavršavanjem, a Leader Roots program je idealna prilika za sticanje novog znanja i vještina na putu do bolje verzije sebe.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno