Info

Ambasador Thomas Miller odlikovan sa Leadership Award

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasador Thomas Miller odlikovan sa Leadership Award – Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) je odlikovao Ambasadora Millera nagradom za liderstvo (Leadership Award). Nagrada za liderstvo se dodjeljuje zaslužnim istaknutim pojedincima koji su radli ili rade za dobrobit mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Miller je trenutno Predsjedavajući Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) kao i Predsjednik International Executive Service Corps (IESC), a u periodu od 1999. do 2001. godine obnašao je dužnost Američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik AUBiH, Denis Prcić, je pri uručivanju nagrade obrazložio da se ista daje za nesebičan angažman te da ambasador Miller kroz svoj angažman u Međunarodnoj komisiji za nestale kao i IESC-u nastavlja neumorno pomagati Bosnu i Hercegovinu. Ambasador Miller se zahvalio na ovom priznanju te bio veoma zainteresovan za rad Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnji dobitinici AUBiH-ove nagrade za liderstvo su Gen. Giselle Wilz, komandant NATO štaba u Sarajevu, i Carmel Agius, Predsjednik Haškog tribunala.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno