Zenica

Ambasador Islamske Republike Iran posjetio muftiju zeničkog

Muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević danas je u svom uredu u Zenici primio ambasadora Islamske republike Iran Nj.e. Gholamreza Alimohammad Ghelichkhana.

U delegaciji pored ambasadora Ghelichkhana bili su gosp. Jaaber Vasigh, ekspert za ekonomska pitanja i gosp. Ilhet Kadrić, prevodilac.

Prijemu su prisustvovali i prof. dr. Sedad Dizdarević, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i Edin-ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerska pitanja i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

Ambasador Ghelichkhan izrazio je veliko zadovoljstvo posjetom uvaženom muftiji Dizdareviću, te poručio da Iran poštuje Bosnu i Hercegovinu i posebne odnose njeguje prema narodima koji ovdje žive.

Muftija Dizdarević iskoristio je priliku i zahvalio se iranskom narodu za sve dobro što su uradili prema narodima u Bosni i Hercegovini, a posebno za svesrdnu pomoć tokom agresije na našu zemlju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: