Biznis

Almy: od sljedeće godine izvoz i u EU

Od sljedeće godine izvoz i u EU
Od sljedeće godine izvoz i u EU
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Almy: od sljedeće godine izvoz i u EU- Sajmovi su za kompaniju Almy d.o.o. iz Zenice prilika da predstavi imidž i ozbiljnost u poslu koji dugo godina gradi a slovi za jednu od najozbiljnijih kompanija u regionu.

Primarna djelatnost kompanije Almy je trgovina građevinskim materijalima, maloprodaja i veleprodaja naftnih derivata, transport roba i usluga, proizvodnja betona i betonske galanterije.

Nagrade

– Treću godinu zaredom izlažemo na generalnom bosanskohercegovačkom sajmu ZEPS. Ove godine sa proširenim programom brendova kompanije Almy, Baumy i Almy betona, a ponudili smo i nešto novo – Almy metale. Između ostalog, imamo u prodaji stanove u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom brdu, kazao nam je Alen Seferović, rukovodilac sektora marketinga.

Uloženo je puno truda u štand koji se nalazi u hali B na ZEPS-u. Protekla dva puta su na ZEPS-u dobijali nagradu za promociju proizvoda, te i ove godine očekuju nagradu.

– I ove godine smo tu da predstavimo naš domaći brend Baumy. Ideja o pokretanju proizvodnog asortimana Baumy rodila se još 2012. a realizirana je u maju 2014. godine, kada je i fabrika započela sa proizvodnjom. Baumy asortiman sastoji se od cementnih ljepila, dekorativnih završnih maltera, boja za krečenje, mašinskih maltera, masa za izravnavanje i fug-masa, rekao je Adnan Kubat, menadžer prodaje Baumy.

Kvalitet su prepoznali kupci, a najbolji pokazatelj toga jesu proširenje kapaciteta i investiranje u novu tehnologiju fabrike Baumy koja se nalazi u Zavidovićima. Krajem 2015. pokrenuli su još jednu fabriku boja i lakova pod istim brendom a radi se o proizvodima za zaštitu drveta i metala.

Asortiman se sastoji od lazura za drvo, temeljnih boja za metal i drvo te završnim bojama za drvo i metal i razređivača.

Kapacitet

Kubat je naglasio da je u 2015. kompanija rasprodala kompletan proizvodni kapacitet fabrike, a da su početkom ove godine uduplali kapacitet, pratili razvoj proizvoda i povećali proizvodnju.

Kada je u pitanju prodaja, pokrili su cijelu BiH i započeli nove priče kada je u pitanju izvoz u Hrvatsku i Crnu Goru, te krenuli u postupak dobijanja C znaka, što bi trebalo biti završeno do kraja godine, čime bi dobili mogućnost da izvoze proizvode u zemlje EU.

Prateći potrebe tržišta radili su, veli, na razvoju novih proizvoda. Na ZEPS-u će predstaviti epoksidne podove, boje za ceste, lak-lazure i lak za parket. Pored akrilnih fasada koje su na tržištu već dvije godine, od ove godine imaju u ponudi i silikatne i silikonske fasade.

kupujmodomace.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno