Biznis

ALMY BETON – Više od betona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ALMY BETON – Više od betona – Kompanija „ALMY“ d.o.o. Zenica osnovana je davne 1989. godine. Izraslo je iz privatne samostalne radnje tadašnjih entuzijasta, danas uglednih i uspješnih biznismena. Skoro tri decenije kompanija Almy uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine i predstavlja sinonim za poslovni uspjeh.
Jasna vizija menadžmenta, predanost i profesionalan pristup uposlenih prema poslu, doprinijeli su da preduzeće Almy izraste u kompaniju koja slovi za bosanskohercegovačkog lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije pod brendom ALMY BETON(R). Posjedujemo vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici, Zavidovićima i Maglaju, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladnom evropskim standardima.

U našim betonarama koristimo samo najkvalitetnije tipove cementa, vodimo računa o granulometrijskom sastavu agregata i koristimo savremene mjerne uređaje kako bi u svakom trenutku obezbijedili precizno doziranje ulaznih komponenti betona i isporučili tačnu i naručenu količinu betona svojim korisnicima. Posjedujemo šest pumpi za ispumpavanje betona, trideset miksera za prevoz betona i svu opremu potrebnu za ugradnju betona. Sve prednje navedeno omogućava nam da proizvedemo i distribuiramo preko 600 m3 betona/1h, što nas čini liderima u proizvodnji betona na području cijele Bosne i Hercegovine. S obzirom da smo prisutni kao podizvođači radova na izgradnji hidrocentrale Vranduk kao i koridora Vc, možemo ponuditi kvalitetne radove, robu i usluge koji će zadovoljiti sve kriterije.
Na osnovu iskustva u proizvodnji betona postigli smo kvalitet proizvoda i usluga, što je doprinijelo i usvajanju standarda za kvalitet ISO 9001:2000, a potom i ISO 9001:2008. Naša kompanija dobitnik je i QUDAL – QUality meDAL za proizvodnju betona i betonske galanterije. QUDAL – QUality meDAL Construction istraživanja švicarske kuće ICERTIAS mjere isključivo iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o ponuđačima koji nude apsolutno najvišu razinu kvaliteta. QUDAL – QUality meDAL je zlatna medalja koju nose oni proizvodi i usuge koji su Apsolutno najkvaliteniji, prema mišljenju potrošača (ispitanika), neovisno o njihovoj cijeni. Posebna pažnja posvećuje se zaštiti okoline, stoga napominjemo da su uz naše betonare instalirani najsavremeniji separatori za pranje otpadnog betona, kao i separatori za oborinske i uljne vode. Također su postavljeni i biološki separatori za kanalizacione vode. Mi brinemo o prirodi.

Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti uključuju vele i malo prodaju naftnih derivata, vele i maloprodaju ulja, maziva i guma, te vele i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.
Uz sve navedeno uspješno smo sagradili novu fabriku za proizvodnju praškastih materijala, boja i fasada, zaštite za drvo i metal pod brendom BAUMY.
Danas kompanija Almy broji preko 1000 uposlenih sa naglaskom na mladi i visoko obrazovani kadar. Znatna sredstva investirana su u infrastrukturu tako da kompanija Almy posjeduje više od 10 poslovnih objekata sa preko 50.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora i preko 20.000 m2 skladišnog prostora, tri bau centra i više skladišta građevinskog materijala, više benzinskih pumpi i motel, šest betonskih baza kao i najveću fabriku betonske galanterije u Bosni i Hercegovini. Mehanizacija naše kompanije broji preko 150 kamiona za prijevoz svih vrsta tereta, te dvadeset manjih komercijalnih vozila.
„Sve navedeno omogućilo nam je da uspješno učestvujemo u svim međunarodnim projektima, gdje smo pokazali i dokazali svoj kvalitet i zadovoljili sve tražene usplove. Iza nas su na hiljade kvadratnih metara izgrađenih objekata, sve po europskim standardima. Iskreno se nadamo da ćemo i u budućnosti uspješno poslovati i postizati zavidne rezultate“ ,ističe vlasnik kompanije Almy Ismet Begić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno