Ljudi

Alma Bajramović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru projekta “Intelligence network” kojeg je neformalna grupa mladih pokrenula kako bi na jedan inovativan način umrežila mlade, talentovane, uspješne i ambiciozne ljude starosti 16 do 35 godina, prošle sedmice je završeno internet natjecanje, kojim su posjetioci Fejsbuk (Facebook) stranice glasali za najbolje ideje i projekte.

Zanimljivo je da su prva tri mjesta osvojili Zeničani, Alma Bajramović, Mustafa Bišić i Amela Talić. Alma je prikupila 2.761 internet glasova.

– U pitanju su mladi koji žele da daju jasnu poruku javnosti čime se bave, da pomognu onima koji su na sličnom putu, ali i da se umreže sa osobama koje imaju slične afinitete, te na taj način ostvare konstruktivna partnerstva i razvijaju nove inicijative, kaže Irma Omerović, projekt menadžerica Intelligence Networka.

Ideja organizatora je da baza imena i poslova kojima se bave mladi bude mjesto prikupljanja i pružanja dostupnih podataka poslodavcima.

– Volontiranje je moj način života. Više od šest godina se bavim aktivizmom i volontiranjem što me, svaki dan, tjera da budem bolja, da učim, da se veselim i uspjesima drugih. Izašla sam iz okvira koje drugi formiraju, pa odgovore
na sva moja pitanja tražim u svom okruženju i sama ih kreiram. To je za mene uspjeh, kazala nam je 22-godišnja diplomirana ekonomistica Alma Bajramović, inače koordinatorica sekcije mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno