Politika

Ahmić pobjednik Otvorenog prvenstva u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Alija Ahmić pobjednik Otvorenog prvenstva Grada Zenice u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba Čelik, a pod pokroviteljstvom Fuada Kasumovića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice protekle tri sedmice održano je Otvoreno amatersko prvenstvo Grada Zenice u šahu. Na turniru koju je okupio stotinjak nekategorisanih šahista i igrao se u Šahovskom domu Zenica, najviše uspjeha imao je Alija Ahmić. Na finalnom turniru odigranom u subotu, Ahmić je u devet kola po Švicarskom sistemu igre osvojio 6 pona. Drugo mjesto pripalo je Galibu Džananu sa 5 poena, koliko je osvojio i trećeplasirani Adnan Hadžialijagić. Trojici prvoplasiranih igrača novčane nagrade uručio je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

unnamed“Imam sistemsko rješenje za sport i budite sigurni da će sport u našem gradu doživjeti preporod. Osim budžetom predviđenih sredstava za ovakve namjene i sredstava od sponzora, šahisti, nogometaši, rukometaši, košarkaši, odbojkaši i svi drugi sportaši i sportašice imat će svoj podračun na kojem će biti sredstava koja ću dobiti nakon što oporezujem sportske kladionice, na što imam pravo. Na taj način će u Zenici ostati preko tri miliona KM koje sada idu u Hercegovinu, a nedostaju našem sportu”, rekao je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

Od 6. do 11. mjesta na Otvorenom šahovskom prvenstvu Grada Zenice plasirani su: Ibrahim Mehmedić 4,5 poena, Mahmut Rebihić 4,5, Aldin Džanan 4,5, Emir Pašalić 4, Predrag Barašin 4, Hazim Posjkić  4, Naser Šojko i Birman Lošić po 3,5 poena. Učesnici Otvorenog amaterskog prvenstva Grada Zenice izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i načinom organizacije takmičenja koje se održavalo pod nadzorom internacionalnbog majstora Gorana Trkulje i sudije Ibrahima Miskića.

 S poštovanjem,   Press služba KF



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno