Ostali sportovi

Alić želi u top 12

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletska reprezentacija BiH na Svjetskom prvenstvu, koje će od 22. do 30. augusta biti održano u Pekingu, imaće tri predstavnika.

S obzirom na sjajne rezultate naših atletičara ove godine, posebno Amela Tuke, mogu se očekivati dobri rezultati. Tuka je već istakao da je njegov cilj plasman u finale na 800 metara u disciplini u kojoj je sa rezultatom 1:42.51 trenutno najbrži na svijetu.

Optimista pred Svjetsko prvenstvo je i najbolji bh. bacač kugle Alić, koji se, također, nada ulasku u finale, što bi svakako bio veliki rezultat.

“Ova sezona je za mene zaista uspješna, posebno u prvom dijelu kada sam ispunio norme za Svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Riju naredne godine. Odlično se osjećam, naporno sam trenirao i mislim da sam spreman za nastup u Pekingu. Očekujem da ću u kvalifikacijama imati jedan dobar hitac koji bi mi garantovao ulazak među 12 najboljih na svijetu. Za taj rezultat će vjerovatno biti potrebno baciti kuglu preko 20,20 metara, a tu dužinu mogu ostvariti. Bio bih prezadovoljan kada bih ponovio uspjeh od prije šest godina, kada sam u Berlinu bio osmi u svijetu”, rekao je Alić.

Ove sezone Alić je u nekoliko navrata bacao kuglu preko 20,20, a najbolji hitac mu je sa Međunarodnog mitinga u Slovenskoj Bistrici gdje je bacio kuglu na 20,67 metara.

Osim njega u istoj disciplini našu zemlju predstavljaće i Kemal Mešić, koji zbog povrede lista nije nastupio na Balkanijadi. Mešić pokušava da sanira povredu kako bi što spremniji dočekao napore u Pekingu.

“Primam injekcije za što brži oporavak, a nažalost otkako sam se povrijedio nisam ni dana trenirao. Nadam se da rad i napor uložen prije povrede neće nestati zbog ove pauze”, kaže Mešić i dodaje: “Uprkos svemu, zadovoljan sam ovom sezonom. Nisam uspio da pored norme za SP obezbijedim i onu za Olimpijske igre u Riju 2016. jer sam bio ‘kratak’ za centimetar, ali nadam se da ću do kraja sezone i to uraditi.”

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno