Ostali sportovi

Alić, Mešić i Tuka na EP u atletici

Na predstojećem 33. evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, od 6. do 8. marta u Pragu, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupit će bacači kugle Hamza Alić (član Atletskog kluba Zenica) i Kemal Mešić (AK Sarajevo), te Amel Tuka u utrci na 800 m (AK Zenica).

Glavni cilj bh. predstavnika na EP-u biće plasman u finale. Prema trenutnoj formi najviše šanse da izbori nastup među šest najboljih atletičara u svojoj disciplini ima Amel Tuka.

Najbolji srednjeprugaš BiH je prošle subote na Balkanskim dvoranskim prvenstvu u Istanbulu osvojio zlatnu medalju u utrci na 800 m s vremenom jedan minut i 48,86 sekundi, ali ovaj rezultat zasigurno nije njegov krajnji domet.

Priliku za plasman u finale imat će i najbolji “kuglaši” BiH.

Mešić u Prag putuje s najboljim rezultatom ove sezone 19,80 m, dok evropski dvoranski vicepravac iz 2013. godine u Goteborgu, Hamza Alić ima nešto slabiji rezultat – 19,65 m.

U vodstvu bh. tima na EP-u biće predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo i trener Mehmed Skender.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem