Ostali sportovi

Alić i Pezer u Sloveniji, Tuka u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon odličnog nastupa na takmičenju u Srbiji bacači kugle Hamza Alić i Mesud Pezer, članovi Atletskog kluba “Zenica”, nastupit će na Međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici (Slovenija), gdje bi trebali potvrditi svoju formu i rezultate. Atletičar Amel Tuka, najuspješniji bosanskohercegovački srednjeprugaš, za naredne nastupe priprema se u italijanskom gradu Veroni.

Naime, Alić je u Novom sadu zabilježio rezultat od 19,65 metara, a talentovani Pezer je bacio kuglu na daljinu od 18,93 metra. S obzirom na to da je sezona tek na početku, nedjeljni nastup u Sloveniji trebalo bi da potvrdi njihovu formu pred balkansko dvoransko prvenstvo, koje se održava u Istanbulu, u subotu 21. februara.

Kako je planirano Tuki će prvo naredno takmičenje biti nastup u Istanbulu na balkanskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava u subotu 21. februara.

– Najvjerovatnije ću direktno iz Verone putovati za Istanbul, a nakon takmičenja ću imati nekoliko slobodnih dana, tokom kojih ću zbog privatnih obaveza, u saglasnosti s trenerom, biti u Zenici. Nakon toga se odmah vraćam u Italiju, gdje nastavljam s pripremama za evropsko dvoransko prvenstvo – rekao je Tuka. Treba istaći da je Amel Tuka u brojnim anketama i izborima za najbolje sportiste u protekloj godini bio jedan od laureata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno