Košarka

Alem Huseinović najbolji kadet, zapažen nastup i Valentina Vidovića iz KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Alem Huseinović bio je najbolji, odnosno najefikasniji igrač bh. kadeta na kvalifikacijama za A diviziju koje je održano od 09. do 18. avgusta 2018. godine u Sarajevu.

Huseinović je Česima dao 15, Bjelorusiji 10, Kosovu 17, Švicarskoj 22 , Ukrajini 23, Islandu 18, Makedoniji 26 i Rusiji 15 poena. Dakle, ukupno 128 poena u osam susreta u kojima su bh. kadeti samo jednom poraženi i to protiv Rusije u finalnom susretu. Ipak, srebrena medalja i plasman u diviziju A ima zlatni sjaj.

Mladi bh. košarkaš Alem Huseinović izabran je u idealni tim Evropskog prvenstva B divizije u Sarajevu.

Na kraju je sasvim zasluženo našao svoje mjesto u idealnoj petorci, a pored njega tu su još Rusi Evseev i Savkov, Hanzlik iz Češke i Milovanović iz Makedonije. Pavel Savkov je proglašen i za MVP prvenstva.

Ko je Alem Huseinović. Rođen je 16. januara 2002. godine, a košarku je počeo igrati još u četvrtoj godini. Već naredne godine počeo je igrati za YMCA, a kao devetogodišnjak sa klubom u Arizoni kao kapiten osvojio je prvo mjesto i bio MVP. U srednjoj školi je osvojio nagradu u prvom timu Varsity „Chaparral High school“ najbolji strijelac „The best shooter“.

Trenutno igra za jedan od najjačih klubova u Arizoni „Jamal Murray Elite“ i dva koledža su zainteresirani za Huseinovića. U izjavi za hsportske.ba je izjavio:

-Uvijek mi je bila želja da nastupim za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i taj mi se san ostvario da ove godine zaigram za našu kadetsku reprezentaciju. Presretan sam i zaista se super osjećam. Nadam se da ćemo nastaviti sa sjajnim partijama -, kaže Alem Huseinović.

Sjajne nastupe Alem Huseinović bilježi i za vrijeme boravka u BiH, nastupivši za KK „Kengur“ iz Zenice, sa kojim, također, osvaja prvo mjesto na državnom takmičenju 2016. godine sa 29 poena i 9 skokova.
Pored Alema Huseinovića u rosteru bh. kadeta bio je i Valentin Vidović iz KK Kengur – Zenica, koji je odigrao veoma dobro i zaslužan je za veliki uspjeh naših kadeta na ovom Evropskom prvenstvu B divizije za kadete u Sarajevu i plasman u A diviziju Evrope (72 poena, 5,1 skok po utakmici, dvije asistencije, nap.a.).

E.Imamović. Foto fiba eurobasket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno