Nogomet

Aldin Džidić novi šef stručnog štaba FK Goražde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aldin Džidić novi je šef stručnog štaba FK Goražde, a na ovoj poziciji on će zamjeniti Admira Adžema koji je prije desetak dana napustio kormilo Goraždana.

Kako je istaknuto na današnjoj pres–konferenciji FK Goražde, uprava je poduzela sve aktivnosti da što hitnije pronađe rješenje, s obzirom da je i dosadašnji pomoćni trener Muhamed Zejnilhodžić napustio FK Goražde te će trenersku karijeru nastaviti u ekipi Goška iz Gabele kao prvi pomoćnik Admira Adžema.

– Nakon što nas je napustio šef stručnog štaba Admir Adžem, mi smo tražili najbolje rješenje. Imali smo različitih ponuda i razgovarali sa određenim kandidatima a ostavka Zejnilhodžića nakon nedjeljne prijateljske utakmice sa Romanijom je sve to ubrzala. Ono što je klub tražio jeste mlad i ambiciozan trener kojem je na prvom mjestu rad i rezultati a ne finansije i to smo pronašli u Aldinu Džidiću kojem želimo dobrodošlicu sa željom da uspješno sarađujemo u narednom periodu – kazao je sportski direktor FK Goražde Ermin Herak.

Aldin Džidić nekadašnji igrač Čelika, Interbloka, ruskog Kamaza, Slobode iz Tuzle i bivši reprezentativac BiH ističe da je presretan je što će imati priliku voditi FK Goražde u nastavku sezone Prve lige FBiH. Slijedi upoznavanje sa igračkim kadrom i rad u cilju ostvarenja što boljeg rezultata u nastavku sezone.

– Želim pozdraviti sve igrače i navijače FK Goražde i zahvaliti se upravi koja mi je ukazala priliku da radim u ovom klubu. Još nisam imao vremena da se upoznam sa igračima i to ću učiniti narednih dana. Moram pohvaliti prethodnog trenera Adžema koji je ostavio ekipu na četvrtom mjestu i naravno upravu koja se bori za ovaj klub i grad. Što se tiče mene, ja ću naravno kao i svaki trener gledati da ostvarim što bolji rezultat FK Goražde. Da li će to biti drugo, treće, četvrto ili peto mjesto, ne znam, naravno svi bi voljeli da budemo prvi, ali trebamo da idemo iz utakmice u utakmicu i ostvarujemo što bolje rezultate i plasman na tabeli – kazao je Džidić koji će imati i novi sastanak sa Upravom povodom imenovanja pomoćnika.

FK Goražde do sada je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, za nekoliko dana slijedi nova sa Sutjeskom iz Foče, dok će generalka najvjerovatnije biti odigrana sa timom Stupčanice iz Olova, zaključeno je na današnjem pressu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno