Ljudi

Aldijana Iriškić nekadašnji kapiten Čelika, sada trenerica najmlađih djevojčica Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aldijana Iriškić nekadašnji kapiten Čelika, sada trenerica najmlađih djevojčica Čelika – Jedna od najboljih košarkašica BiH, bivša reprezentativka Aldijana Iriškić se prošle godine oprostila od aktivnog igranja košarke. Bila je jedan od rijetko kompletnih organizatora igre.

Super šut, prodor, asistencije, odbrana i sve što treba da ima jedan play maker. Igrala je Aldijana i u Srbiji, Hrvatskoj čak i u Slovačkom Ružmberoku ali mišljenja samo da je ipak najbolje igre pružala u “njenom” Čeliku gdje je i započela svoju uspješnu karijeru. Sa Čelikom je osvajala titule prvaka i KUP-ove.

Dizala je ona Zeničku publiku na noge svojim potezima, lucidnim dodavanjima i pogodjenim šutevima u zadnjim sekundama.

Ipak Idana, kako je od milja zovu, ostala je aktivna u sportu. Radi kao fitnes trener u jednoj Zeničkoj teretani. Ima grupu žena sa kojima vrijedno trenira i “dotjeruje njihovu liniju”.

Nije mogla da se ostavi u potpunosti svoje prve ljubavi košarke pa sada uz fitnes radi kao trenerica mini basket selekcije Čelika. Ima ona puno toga da prenese na ove malde djevojčice koje tek prave svoje prve košarkaške korake.

Pitali smo Idanu da li je lakse biti igrač ili trener?

Puno je lakse biti igrac nego trener, kao igrac dodjete na trening, odradite koliko mozete i kuci na odmor, a na treneru je velika odgovornost, od pripreme samog treninga pa svih ostalih segmenata koji prate trenazni proces, individualno stanje i sposobnosti svakog igraca i more faktora. Posebno kada se radi o mladjim selekcijama gdje morate uciti djecu osnovama ponasanja prije svega i svih ostalih pocetnickih stvari kako sa loptom tako i bez lopte.

Da li se vidi kao seniorski trener?

Ne vidim se kao seniorski treniner, posebno ne kod nas u BiH. A previse se posla ima i pored kosarke da se fizicki ne moze stici na sve. Zadovoljstvo sam nasla u mladjim selekcijama, lijepo je sa djecom raditi.

wbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno