Zenica

ALBA Zenica: “Jačanje javne svijesti o sekundarnim sirovinama iz komunalnog otpada – cirkularna ekonomija”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“ALBA Zenica” d.o.o. Zenica provodi Projekat “Jačanje javne svijesti o sekundarnim sirovinama iz komunalnog otpada – cirkularna ekonomija” u periodu aprila 2022. do aprila 2023. godine, a koji sufinansira Fond za zaštitu okoliša BiH.

Cilj projekta je jačanje javne svijesti u području zaštite okoliša i energijske efikasnosti na teritoriji FBiH, odnosno grada Zenice kroz posebno izabrane ciljane grupe: mališani iz obdaništa i učenici osnovnih škola, nevladine organizacije, komunalna preduzeća. Aktivnosti na jačanju javne svijesti u području zaštite okoliša su izuzetno važne za ostvarivanje boljih rezultata u prihvatanju odvojenog sakupljanja otpada po vrstama i na taj način omogućivanja njihovog daljnjeg korištenja ili iskorištavanja što sigurno doprinosi smanjenju emisija, smanjenju odloženog otpada na deponijama, smanjenju produkcije „stakleničkih“ gasova, smanjenju potrošnje prirodnih (rudnih) resursa, smanjenju zagrijavanja Zemljine atmosfere, odnosno otvaranju radnih mjesta u dijelu upravljanja sa otpadom i sa sigurnošću doprinose ljepšoj i čišćoj sredini u kojoj živimo.

U sklopu navedenog Projekta provedene su aktivnosti koje su svezane za edukaciju mališana o bitnosti zaštite okoliša, pravilnom razvrstavanju i odlaganju otpada. Do sada smo posjetili obdaništa ( Obdanište Sindibad i Pbdanište Bambi) i osnovne škole ( OŠ Alija Nametak i OŠ Mak Dizdar) gdje smo održali edukativno-zabavne radionice na Međunarodni dan E-otpada. Pored edukativnog sadržaja navedenim obdaništima i osnovnim školama je dostavljena posebna posuda za odvojeno sakupljanje elektirčnog i elektronskog otpada.

#albazenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno