Zenica

ALBA Zenica: Apel sugrađanima za korištenje podzemnih kontejnera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ugradnjom podzemnih kontejnera za odlaganje otpada dobilo se više slobodnog prostora na gradskim ulicama, kao i oko zgrada, parkova i trgova. Poklopci na podzemnim kontejnerima sprječavaju širenje neugodnih mirisa.
Posude za odvojeno prikupljanje otpada ili za prikupljanje miješanog komunalnog otpad su djelimično ili potpuno ukopane u zemlju što ima za cilj sprječavanje pomicanja i pretrpavanja posude.
Poseban mehanizam na poklopcu svakog kontejnera onemogućava neovlašten pristup i rasipanje otpada, dok sa druge strane oblik posude je dugotrajan i pogodan za okoliš.
Apelujemo na naše sugrađene da odvajaju svoj otpad, te da ne odlažu miješani komunalni otpad u posude predviđene za papir ili PET kako bismo zajednički učinili našu životnu sredinu čišćom, ljepšom i zdravijom.
Također, od građana očekujemo da ulože minimalne napore i otpad odlažu na za to predviđena mjesta, te sopstveni životni prostor, dvorišta ili neposrednu blizinu svojih zgrada održavaju urednim. #albazenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno