Zenica

Alba: u funkciji podzemni kontejneri kod Lamele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Alba: u funkciji podzemni kontejneri kod Lamele – “ALBA Zenica” d.o.o. Zenica obavještava građane grada Zenice, da su okončani radovi na novom projektu podzemnih kontejnera, u ulici Fra Ivana Franje Jukića (kod zgrade Lamela).

Podzemni kontejneri su namijenjeni za odvojeno odlaganje komunalnog i iskoristivog otpada. Na jednoj lokaciji bit će postavljena četiri kontejnera, od kojih će dva biti za komunalni otpad, jedan za papir označen plavom bojom i jedan za PET/foliju označen žutom bojom.

alba-kontejner Prednost ovih kontejnera je što su ukopani, a na površini su vidljivi koševi za ubacivanje otpada. Na taj način spriječit će se razbacivanje otpada, neugodan miris iz kontejnera kao i njihovo paljenje. Zahvaljujući ovakvom načinu odlaganja, spriječit će se okupljanje pasa lutalica ali i drugih životinja. Projekat podzemnih kontejnera je zajednički projekat društva “ALBA Zenica” d.o.o. Zenica i Grada Zenica, koji je potpomognut i od strane Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno