Zenica

ALBA i Sindibad Obdanište zajedno u ekološkim projektima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas su u posjeti Društvu za uklanjanje otpada i reciklažu “ALBA Zenica” d.o.o. Zenica došla mini delegacija Sindibad Obdaništa iz Zenice – direktorica Šefika Softić, odgajateljica Ekrema Delić Dizdar i dječak Muhamed Dedić. Domaćini kažu da im je bilo veliko zadovoljstvo ugostiti svoje prijatelje iz Sindibad Obdaništa, koji su ovom prilikom uručili Zahvalnicu ALBI za pomoć i saradnju u podučavanju najmlađih kako da sačuvaju svoju okolinu, grad i planetu, ali i poklon kamion ALBA napravljen od recikliranih materijala, na šta smo u ovoj kompaniji posebno ponosni. ALBA i Sindibad su zajedno uključeni u aktivnosti pod sloganom #SakupiRazvdojiZbrini.
-Ovom prilikom želimo da iskažemo velike čestitke Sindibad Obdaništu na veoma značajnom i velikom uspjehu koji su postigli na 2. Regionalnoj dodjeli nagrada za Servisno-Učenje u okviru konferencije “Osnaživanje škola i mladih u inovativnom obrazovanju u Centralnoj i istočnoj Evropi“ u organizaciji TOKA Kosovo. Privatna predškolska ustanova “Sindibad” Zenica, Bosna i Hercegovina i ekološki projekat našao se između ukupno 36 projekata iz 6 različitih zemalja u finalu Regionalne nagrade za Servisno-Učenje 2021. osvojivši 2. mjesto. ️
Impresionirani sopstvenim učešćem, djeca su počela da pričaju roditeljima o prednostima pošumljavanja. Nakon toga uslijedila je pandemija i prekid rada u vrtićima, ali slike djece koja sade sa roditeljima, ili komentari da im neko stavlja papirić u džep i kasnije ga baca u odgovarajuću kantu, bili su jasan pokazatelj da se projekat mora nastaviti. Na zemljištu, udaljenom oko pet km od centra grada, djeca su svakodnevno provodila po nekoliko sati, tu su sadila, kompostirala, reciklirala i sve to zajedno sa vaspitačima/cama, direktoricom ustanove i roditeljima.
Krajem oktobra 2020. godine, u saradnji sa ŠPD Zeničko-dobojskog kantona, roditeljima, rukovodstvom i svim zaposlenima Ustanove, zasadili su više od 50 zimzelenih sadnica na obližnjem izletištu i započeli priču o Dječijoj šumi Sindibad. Promjena se dešava u svakom od nas pojedinačno, i obično počinje malim koracima, dok djeca iz Sindibad Obdanista Zenica ponosno šetaju svojom Dječijom šumom Sindibad.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno