Zenica

Aktivnosti udruženja sportskih ribolovaca Bistro Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti udruženja sportskih ribolovaca Bistro Zenica – Rukovodstvo zeničkog udruženja sportskih ribolovaca „Bistro“ posljednjih dana je pokrenulo niz aktivnosti na očuvanju ribljeg fonda. Tokom sastanka sa komandirom Policijske stanice Centar dogovoreno je svakodnevno asistiranje policije ribočuvarima i tokom društvene kontrole.

Od predsjednice Općinskog suda zatraženo je da sudije drastičnije i rigoroznije kažnjavaju prekršioci zakona o slatkovodnom ribarstvu te da ubuduće uz prekršajne naloge obavzno idu i utuženja kako bi se od optuženih naplatila uzrokovana šteta i obeštetilo društvo, shodno ribarskoj osnovi, koja je validan dokument za gazdovanje i upravljanje ribljim fondom u zeničkim vodotocima.

Iz Bistra su pozvali članstvo i zaljubljenike u ribolov da na vrijeme obnove ribolovnice kako bi izbjegli sukob sa zakonom, jer kazne za krivolov prelaze iznos od 300 KM.

S. Gluhić

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno