Uncategorized

Aktivnosti Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom

Aktivnosti Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom
Aktivnosti Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom- Streljački klub osoba s invaliditetom „SKOSI“ iz Zenice osnovan je prije 6 godina sa ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i rekreacije osoba sa invaliditetom.U protekloj godini SKOSI je bio suorganizator manifestacije Međunarodnog dana osoba nastradalih od mina.

Redovni su učesnici turnira u Sarajevu i Tuzli kao i na 21.ekipnom i pojedinačnom prvenstvu BiH koje je održano u domu strijelaca Zenica i na KUP-u BiH u Donjem vakufu, u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH.Najznačajni uspjesi u proteklom periodu bili su 3. mjesto Ekipno/muški na Državnom prvenstvu u Zenici,zatim dva druga mjesta ekipno na turnirima u Sarajevu, te dva treća mjesta na još dva takmičenja.

Osim loše finansijske podrške sa lokalnog nivoa,najveći problem u radu kluba predstavlja neadekvatan pristup u streljanu Zenica.U saradnji sa gradom Zenica pokrenuli su inicijativu za igradnju kose ravni i lifta.

U narednoj godini u streljačkom klubu Skosi očekuju još bolje rezultate.Jedna od najuspješnijih takmičarki u klubu je Zerina Skomorac, koja je trenutno među tri najuspješnije takmičarke u Federaciji i BiH u svojoj kategoriji.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno