Info

Aktivnosti Muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti Muftije zeničkog – Izvršavajući svoju misijsku djelatnost promicanjem dobra i odvraćanjem od zla Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini posebnu pažnju posvećuje saradnji sa nevladinim organizacijama koje rade na promociji univerzalnih društvenih vrijednosti.

U tom smislu, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević  u utorak 02. jula 2019 godine u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju udruženja “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva koju su činili: gosp. Harmin Suljić, šef odjela za humanitarne projekte pri Udruženju, gosp. Emir Spahić, administrativni radnik pri Udruženju i gosp. Mubarek Ebu Fahd, predstavnik kuvajtske organizacije Ihja El-Turas El- Islam, partnerske organizacije Udruženja.

Predstavnici Udruženja čestitali su muftiji Dizdareviću izbor na ovu poziciju, te predstavili rad udruženja i najznačajnije projekte koje ovo udruženje realizira na području BiH, a posebno Muftiluka zeničkog od kojih se izdvajaju izgradnja mesdžida u Visokovcima, Medžlis IZ Zenica, čija je realizacija u toku, te projekat izgradnje ambulante u Pojskama kod Zenice. Muftija je goste upoznao sa radom Muftijstva zeničkog, kao i najznačajnijim aktivnostima i infrastrukturnim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, od kojih je posebno istakao projekat izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

U srijedu 03. jula 2019. godine muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Muftijstva travničkog na čelu sa muftijom dr. Ahmed ef. Adilovićem.

Zajedno sa muftijom delegaciju Muftijstva travničkog činili su: mr. Dževdet ef. Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, mr. Salih ef. Indžić, glavni imam Medžlisa IZ Travnik, dr. Nermin Šušić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Travnik i mr. Safet Durguti, pomoćnik direktora za internat EIPM-e.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i prof. dr. Muharem ef. Adilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i Adnan Husić, rukovodilac Službe za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva zeničkog.

Navedena delegacija u posjetu Muftijstvu došla je povodom izbora hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2019-2024. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, ističući zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje između ova dva muftijstva.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno