Zenica

Aktivnosti muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički posjetio preduzeće ”Tisakomerc” d.o.o. Žepče
U ponedjeljak 25. marta 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnih imama medžlisa Islamske zajednice Žepče i Zavidovići Džafer ef. Gračića i Izet ef. Čamdžića, posjetio je preduzeće ”Tisakomerc” d.o.o. Žepče. Tom prilikom muftija se susreo sa vlasnikom preduzeća ”Tisakomerc” gosp. Nagibom Mujkićem. Gosp. Mujkić muftiju je upoznao sa osnovnim podacima o preduzeću, ističući da je ”Tisakomerc” lider na tržištu Bosne i Hercegovine u oblasti distribucije vijčane robe, okova i ostalog repromaterijala za fabrike namještaja, građevinarstva i metalne industrije, da preduzeće danas broji preko 50 zaposlenika, te da posjeduje dva moderno opremljena skladišta površine 3000 m2 i preko 5000 različitih artikala. Muftija zenički zahvalio se gosp. Mujkiću na prijemu, zahvalio mu se na doprinosu aktivnostima i projektima Islamske zajednice, te je istakao da očekuje kvalitetan doprinos gosp. Mujkića i kroz angažman u Saboru IZ u BiH, imajući u vidu da je na posljednjim izborima u Islamskoj zajednici izabran u najviši predstavnički i zakonodavni organ Islamske zajednice.

Muftija zenički primio Edhema ef. Čamdžića, bivšeg muftiju banjalučkog
U četvrtak 21. marta 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je Edhem ef. Čamdžića, bivšeg muftiju banjalučkog.
Na sastanku, kojem su prisustvovali i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zenica, Tešanj i Zavidovići mr. Jakub ef. Salkica, mr. Fuad ef. Omerbašić i Izet ef. Čamdžić, razgovaralo se o projektu izdavanja knjige Edhem ef. Čamdžića ”S Ferhadijom povratak, sigurnost i opstanak”.
Muftija zenički čestitao je muftiji Čamdžiću na ovom značajnom projektu, te ga upoznao o trenutnom stanju i aktivnostima na području Muftiluka zeničkog.

Muftija zenički primio generalnog direktora JP ”BH Pošta”
U ponedjeljak 18. marta 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je generalnog direktora JP BH Pošta mr. Mirsada Mujića. Tom prilikom razgovaralo se o saradnji Muftijstva zeničkog i JP BH Pošta, posebno u kontekstu inicijative muftije zeničkog s kraja 2018. godine da BH Pošta štampa prigodnu poštansku marku sa motivom Sultan Ahmedove medrese u Zenici. Obzirom da je gosp. Mujić član Sabora Islamske zajednice u BiH, na sastanku se razgovaralo i o izborima u Islamskoj zajednici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno