Zenica

Aktivni RadiYo Građani: Prije klika – publish četvrtak u 18h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivni RadiYo Građani: Prije klika – publish četvrtak u 18h – U četvrtak 29. avgusta sa početkom od 18 sati, u bašti Udruženja „Naš most“, organizuje se druga po redu aktivnost projekta „Aktivni RadiYo Građani“ – interaktivno druženje „Prije klika – publish“ sa Hanom Kazazović (Cyber Bosanka).

Sa pojavom sve modernije tehnologije, svako od nas ima priliku da kreira neku vrstu sadržaja i to podijeli sa drugima na internetu. Svakodnevno se susrećemo sa mnoštvom tekstova, tema, ali i komentara. Svaki taj tekst, svaki komentar i svaka riječ ima težinu, a njen uticaj na druge ne mora zavisiti od popularnosti autora. Dakle, postoji određena odgovornost koju nosi autor teksta, a upravo na tu temu govorimo sa Hanom Kazazović, poznatijom pod imenom Cyber-Bosanka.

Hana Kazazović je rođena u Zenici, gdje danas radi i živi. Hana se, potkraj prve decenije dvijehiljaditih i ogromne ekspanzije blogerskih platformi u BiH, profilirala prvo kao sjajna blogerica koja je pisala pod pseudonimom, a potom je 2009. pokrenula blog Cyber-Bosanka pod svojim imenom. Od tada do danas, Cyber-Bosanka je jedan od najčitanijih blogova u BiH, a Hana je postala sinonim za uspješan rad na blogu.

U protekle dvije godine je dosta vremena provela putujući i upoznajući ljude i mjesta u Bosni i Hercegovini, te pišući o njima. Posjetila je 30 gradova u BiH i uradila 120 intervjua, te tako uradila puno na promociji ove zemlje i onog najboljeg u njoj. Osim Bosne i Hercegovine često se bavi temama sigurnosti na internetu, medijske pismenosti i online nasilja, jer smatra da je internet super stvar, ali ako ga koristimo sigurno i pametno.

Projekat „Aktivni RadiYo Građani“, koji je podržan od strane Evropske Unije, se upravo i bavi temom medijske pismenosti, te i vama pruža priliku da govorite o tome. Ukoliko smatrate da (ne) znate dovoljno o medijskoj pismenosti, želite da pokrenete svoj blog ili čujete iskustvo Hane Kazazović, dođite na drugu panel diskusiju kako bismo pričali o ovoj temi i razmijenili mišljenja. Jer, mi želimo da čujemo i vas.

Svoju potvrdu dolaska, prethodno izvršite putem maila: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno