Zenica

Aktivni RadiYo Građani: Panel diskusija sa Velidom Kulenović 17. jula u 18h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivni RadiYo Građani: Panel diskusija sa Velidom Kulenović 17. jula u 18h – U srijedu 17.07. sa početkom od  18h, u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ Zenica, organizuje se javni događaj na temu „Koliko smo medijski (ne)pismeni?“.

U posljednje vrijeme, vrlo često smo svjedoci lažnih vijesti, senzacionalističkih naslova, ali i govora mržnje na portalima, što dovodi do različitih reakcija u društvu.

Došlo je vrijeme za prvi događaj  projekta „Aktivni RadiYo Građani“, koji će se uz podršku Evropske unije, baviti rješavanjem i suzbijanjem problema nedovoljne medijske i informacijske pismenosti na području grada Zenice. U goste nam ovog mjeseca dolazi Velida Kulenović koja je naš prvi aktivni radiyo građanin.

Ona je diplomirana žurnalistkinja iz Zenice. U 34. godišnjoj  profesionalnoj karijeri radila je kao novinarka u Radio Sanskom Mostu, Radio Velikoj Kladuši, a potom  kao dopisnica Radio Sarajeva i Radio Bosne i Hercegovine. Trenutno je  reporterka Radija Federacije BiH iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Sa aktivisticama Centra za besplatnu pravnu pomoć ženama/Centar ženskih prava/ u Zenici, gđa. Velida učestvovala je u izradi i promociji nekoliko različitih publikacija. Također, prati ukupna društvena i privredna dogadjanja, politički, kulturni život ali i rad nevladinog sektora. Dobitnica je prve nagrade za radijsku priču agencije UNWOMEN BiH koji je održan pod nazivom “Rušimo stereotipe, ostvarujemo prava”. Dobila je specijalnu  nagradu UNICEF-a za promociju  i zaštitu prava djeteta. Velida Kulenović je od 2009.godine članica Upravnog odbora Udruženja „BH novinari“ i predsjednica Kluba novinara u Zenici.

Budući da je učestvovala na brojnim radionicama, edukacijama i istraživanjima iz oblasti medija, te radi na edukaciji mladih novinara, tema medijske pismenosti nije joj strana.

Ukoliko smatrate da ne znate dovoljno o medijskoj pismenosti, o tome koliko smo o ovoj temi osviješteni ili želite da čujete iskustvo ugledne novinarke Velide Kulenović dođite na prvu panel diskusiju kako bismo pričali o ovoj temi i razmijenili mišljenja. Jer, mi želimo da čujemo i vas.

Svoju potvrdu dolaska, prethodno izvršite putem maila: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno