Zločini

Akcijom policije u Zenici pronađen je i oduzet 3,1 kg opojne droge

Akcijom policije u Zenici pronađen je i oduzet 3,1 kg opojne droge – Dana 11.08.2019. godine, u 17,50 sati, u Zenici, u ulici Avde Smajlovića, u okviru pojačanih mjera i radnji koje su poduzimane sa ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta iz krivičnih djela, sredstava izvršenja krivičnih djela, oružja, opojnih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta, od strane službenika policije Policijske stanice Crkvice je, a u skladu sa određenim saznanjima i obavještenjima do kojih se došlo operativnim radom na terenu, izvršena kontrola putničkog motornog vozila marke “GOLF V”, u kojem su se nalazila dva lica. Izvršenim legitimisanjem lica  utvrđeno je da se radi o licima: B.S., rođen 1991. godine i S.N., rođen 1986. godine, oba lica iz Zenice. Prilikom pregleda vozila i lica, policijski službenici su pronašli tri veća upakovana sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani, ukupne težine 3 101 grama.

Na mjestu kontrole i pronalaska sporne materija je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona su od strane službenika Policijske uprave I navedena lica predata na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem