Naše

Akcija za porodicu Hadžizulfić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija za porodicu Hadžizulfić – Kako je Ramazan mjesec darivanja i međusobnog potpomaganja, ispred Udruženja građana za afirmaciju humanih ideja (AHI) pozivamo vas, dragi humanitarci i dobri ljudi, na učešće u humanitarnoj akciji za porodicu Hadžizulfić.

Hadžizulfić Nura i njena kćerka izbjeglice su iz Modriče koje žive u staroj, neuslovnoj i tuđoj kući u Gornjoj Mutnici u Zenici. Žive bez ikakvih primanja, a preživljavaju od rada na dnevnicu, skupljanja po kontenjerima i branja šumskih plodova. Nura je bolesna žena, sa različitim oboljenjima, astma, ciste na raznim organima, problemi sa kičmom, itd. Često su i bez osnovnih uslova za život, hrane i drva da se griju zimi. Struju posuđuju od komšija. Nemaju šporeta ni friždera, kao ni drugih pomagala za lakši život. Trude se i bore da steknu bar ono osnovno, a mi smo odlučili da pokrenemo akciju da bismo prikupili sredstva da im kupimo drva i hranu, a ukoliko sakupimo više, kupili bismo im šporet i frižider. Priložene fotografije su nastale u kući gdje žive.
Stoga, ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće u našoj akciji koja će trajati do 25.06.2017. godine. Za više informacija možete se javiti na broj telefona: 061 403 744, a također Vaša sredstva uplatiti na žiro račune Udruženja:

Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja – AHI
SPRARKASSE: 199 052 004 811 5780 ili
BBI: 141 801 000 936 8898
s naznankom „Za porodicu Hadžizulfić”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno