Sudske klupe

Akcija SIPA-e i u Zenici: zbog šverca cigareta uhapšene dvije osobe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija SIPA-e i u Zenici: zbog šverca cigareta uhapšene dvije osobe – U nastavku operativne akcije kodnog naziva “Bond”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas (01.10.2017. godine) na području Banja Luke, Zenice, Ključa i Cazina, izvršili pretrese četiri stambena objekta, ostalih prostorija i pokretnih stvari i pritom slobode lišili dva lica.

Tokom višemjesečne istrage obuhvaćeno je više lica, za koje postoje osnovi sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, sa tačno podijeljenim ulogama, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, vršili međunarodni promet akciznih proizvoda – cigareta, na način da su u kontinuitetu cigarete nabavljali u Bosni i Hercegovini, a potom ih krijumčarili u zemlje Evropske unije.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona BiH „Produženo krivično djelo“.

Provedenim istražnim radnjama u okviru ovog predmeta, do sada je privremeno oduzeto ukupno 1.850 šteka cigareta u vrijednosti od oko 92 500,00 konvertibilnih maraka.

Nakon kriminalističke obrade, lica lišena slobode će biti predata nadležnom tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno