Zločini

Akcija pripadnika SIPA-e i u Zenici, pretresi na petnaest lokacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Derbi”, na području Modriče, Šamca, Pelagićeva, Posušja, Gruda i Zenice započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 15 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “organizovani kriminal”, “poreska utaja ili prevara”, “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, “nedozvoljeno skladištenje robe”, “nedopuštena trgovina” i “pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno