Sudske klupe

Akcija “Mreža I” – Tužilaštvo zatražilo pritvor za jedanaest uhapšenih osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija “Mreža I” – Tužilaštvo zatražilo pritvor za jedanaest uhapšenih osoba – Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za jedanaest osoba uhapšenih u akciji “Mreža I” – U okviru akcije kodnog naziva ”MREŽA I” koju je u toku jučerašnjeg dana sprovela Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona izvršeni su pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, dok su u isto vrijeme vršeni pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jedna na području općine Travnik i jedna na području Kaknja.

Izvršenim pretresima osamnaest osoba je zatečeno na lokacijama, stavljeno pod kontrolu i uhapšeno. Navedene osobe su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva i ispitane su od strane tužitelja.

Kantonalno tužilaštvo ZDK  je uputilo sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora za jedanaest lica, iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka b) i c) ZKP F BiH, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ F BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za sljedeća lica:

K.E.  1975. godište

K.S.  1985. godište

S.J.   1980. godište

U.A. 1988. godište

I.J.    1991. godište

K.E.  1993. godište

N.H. 1973. godište

P.A.  1982. godište

P.S.  1970. godište

N.N. 1986. godište

P.M. 1974. godište

Materije i predmeti koji su pronađeni prilikom pretresa, izuzete su i bit će predmet potrebnih vještačenja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno