Sudske klupe

Akcija “Mars” u Zenici: Pronađena droga, uhapšena jedna osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pronađena droga, uhapšena jedna osoba – Osoba A.B. (35) uhapšena je u okviru akcije “Mars” koju pripadnici Federalne uprave policije (FUP) provode na području grada Zenica.

Kako je saopšteno iz FUP-a osumnjičena osoba se tereti za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a ranije je poznata policijskim i sudskim organima.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Zenici pripadnici FUP-a su izvršili pretres jednog objekta na području Zenice koje pomenuto lice koristi, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa sa izvršenjem krivičnog djela.

Policija je pronašla improvizovanu laboratoriju, drobilicu, kao i određeni broj zasada koje asociraju na kanabis.

“Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao”, navodi se u saopštnju.

Kako se dodaje uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije koji su dali doprinos njenom provođenju.

Akcija Federalne uprave policije se provodi u okviru redovne borbe protiv zloupotrebe droga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno