Sudske klupe

AKCIJA FEDERALNE UPRAVE POLICIJE: U operativnoj akciji „Lipa“ slobode lišene dvije osobe iz Jablanice i Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Čitluka lišili slobode lica inicijala D.L. (1981) iz Jablanice i S.K. (1990) iz Zenice koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čitluku izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Cannabis i Amfetamin, određeni iznos novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno