Zenica

Akcija čišćenja Zenica 2015

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani građani, nastavljajući tradiciju, Služba za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenice će i ove godine provesti akciju proljetnog uređenja grada u vidu pojačane aktivnosti putem javnih i komunalnih preduzeća. Akcija uređenja Grada „Zenica – 2015. godine“ je započela sredinom marta 2015. godine (završetak rada zimske službe 2014./2015.) i traje do 15. novembra 2015. godine.

U sklopu akcije planirano je organizovano sakupljanje i uklanjanje otpada sa javnih, saobraćajnih i zelenih površina, pranje javnih asfaltnih površina, sadnja novih i uređenja krošnji postojećih sadnica, te sadnja sezonskog cvijeća. Isto tako će se pristupiti čišćenju i puštanju u rad gradske fontane i uređenju i sanaciji dječijih igrališta. Takođe će se u cilju što boljeg proljetnog umivanja grada pristupiti struganju i uklanjanju nataloženog posipnog abrazivnog materijala sa kolovoza putem komunalnog preduzeća, kao i ispiranje linija kišne kanalizacije i šahtova.
Obavještavamo Vas da će ove godine akcija biti sponzorisana s 50.000 sadnica crnog bora, koji se planira saditi u prigradskim mjesnim zajednicama uz lično učešće mještana. U mjesecu aprilu-maju će se vršiti redovna, planska sadnja sezonskog cvijeća na području grada putem komunalnog preduzeća „Alba Zenica“.

Kako su ovo uglavnom redovni planski poslovi komunalnih i javnih preduzeća, očekujemo da će i građani svojim angažovanjem znatno doprinjeti uspješnosti akcije, kako bi i ove godine Grad Zenica svoj rođendan 20.mart, 21. mart tradicionalnu manifestaciju „Čimburijadu“ i Međunarodnu kulturnu manifestaciju „Zeničko proljeće“, dočekala u čistom okruženju.

Zahvaljujemo na saradnji!

 

SLUŽBA ZA KOMUNALNE POSLOVE I EKOLOGIJU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno