Zabava

Akcija „Balkanska međa“ i porodična avantura „Dumbo“ novi filmovi na programu Multiplexa „Ekran“ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naredna filmska sedmica u Multiplexu „Ekran“ Zenica publici nudi i više nego zanimljiv program. Naime, sa prikazivanjem počinju dva nova filma i to akcija-drama „Balkanska međa“, te avantura „Dumbo“. „Balkanska međa“ je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Ova 24-satna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocijenila kao mogući početak novog velikog rata. Glavnu ulogu u ovom filmu ostvaruje zvijezda filma Južni vetar, Miloš Biković.

Disney studio i vizionarski redatelj Tim Burton donose nam novu grandioznu live-action avanturu o životu najpoznatijeg slona na svijetu. „Dumbo“ priča priču omiljenog klasika iz 1941. u kojem se različitosti slave, obiteljske vrijednosti cijene i snovi uzlijeću visoko u nebo. U okviru Uzavrelog filmskog objektiva (UFOL-a), publiku očekuje zanimljiv filmski program ali i domaćeg filma „Meso“, u petak, 29. marta s početkom u 20:00 sati. Publika će imati priliku razgovarati sa glumcima, ali i uživati u programu Uzavrelog filmskog objektiva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno