Košarka

Ajla Selimović svoju karijeru nastavlja u Španiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor Goran Lojo prije nekoliko dana uputio je pozive igračicama na koje računa tokom priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji. Na spisku se nalazi i 19-godišnja Ajla Selimović, koja je prošle sezone u dresu Čelika imala sjajnu sezonu. Osim nje u reprezentaciju je pozvana i Almedina Ahmić također iz Čelika.

Da u ovom klubu imaju pravu strategiju govori i to da je Ajla Selimović danas potpisala ugovor s klubom iz Španije. Ova 19-godišnjakinja koja je prošle sezone bila jedna od najboljih igračica bh. prvenstva potpisala je ugovor s ekipom Celta Baloncesto Femenino.

Nakon Sare Heljić, Nedžle Kovačević, sada je i Ajla Selimović ostvarila iz Čelika transfer u inostranstvo i to u veoma dobar i stabilan klub. Ovaj transfer mlade košarkašice samo je potvrda da se u zeničkom ligašu radi veoma dobro, od rukovodstva kluba do trenera u omladinskom pogonu, te stručnog štaba ekipe na čelu s Armelom Mujakovićem.

U redovima Čelika ima još mnogo talenovanih košarkašica, koje bi u narednim sezonama trebale da pokažu svoje kvalitete, te da krenu putem Tavić, Bejtić, Iriškić, Mehmedić, Lokmić, Kalušić, Kovačević, Heljić, Selimović i drugih košarkašica koje su iz Čelika ostvarile inostrane transfere.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno