Biznis

Ajdinović: Federacija BiH ima kvalitetno gorivo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ajdinović: Federacija BiH ima kvalitetno gorivo – Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izjavio je kako benzinske crpke u Federaciji BiH imaju kvalitetno gorivo te da su, prema njegovim saznanjima, u ovoj godini zabilježena samo dva slučaja u kojima nisu ispoštovani uvjeti kvalitete, a za što je predviđena kazna od 15 tisuća maraka.

“Pored Federalne uprave za inspekcijske poslove, monitoring kvaliteta goriva obavlja se i putem Ministarstva energetike, rudarstva i industrije, a taj se monitoring provodi na način da se redovito uzimaju uzorci od svih uvoznika naftnih derivata”, kazao je Ajdinović u petak u Mostaru tijekom predstavljanja mobilne aplikacije o cijenama goriva u FBiH.

Istaknuo je da se, ukoliko se putem akreditiranog laboratorija utvrdi da određeni uzorak goriva ne ispunjava uvjete kvalitete, izriču rigorozne sankcije u visini od 15 tisuća maraka.

“Koliko je meni poznato takvih smo slučajeva u ovoj godini imali samo dva, tako da se vrlo rijetko prometnici naftnih derivata vraćaju u prekršaj jer su kazne visoke. Možemo zaista s ovog mjesta danas potvrditi i upoznati javnost i građane da u Federaciji BiH imamo kvalitetno gorivo na benzinskim crpkama”, poručio je Ajdinović.

Napomenuo je kako se pored monitoringa vrše i sporadične, nenajavljene, usmjerene, specifične i specijalne kontrole, kada se usmjereno provjeravaju određeni navodi građana po prijavama, te podsjetio i na graničnu kontrolu uvoza naftnih derivata, kao i kontrolu drugih nadležnih organa od kojih je jedan i Uprava za indirektno oporezivanje BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno