Ostali sportovi

Ahmed Krnjić potpisao Ugovor sa ONE Championship, jednom od najvećih borilačkih organizacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. kikbokser Ahmed Krnjić potpisao ugovor s jednom od najvećih svjetskih borilačkih organizacija, ONE Championship.

-Od sada sam njihov član i nastupam na njihovim turnirima. Potpisao sam ugovor na šest mečeva i prvi meč me očekuje u oktobru i to će biti najvjerovatnije na velikoj manifestaciji u Zagrebačkoj areni. Trenutno sam ja peti borac sa Balkana koji ima ugovor i koji je u rosteru ove velike promocije-, kaže za Zenicablog, Krnjić.

Radit će mečeve u kikboksu u teškoj kategoriji. Prva borba bi vjerovatno mogla biti u Zagrebu u oktobru

Neki od poznatih boraca u njegovoj kategoriji: Erol Zimmerman, Ismael Londt, Anderson Bradoc Silva, Gutto Inocente, braća Stoica i jos puno drugih.

-Na osnovu mojih dosadašnjih rezultata, moji menadžeri su mi omogučili da dobijem ugovor sa ovako značajnom promocijom, što je veoma teško ostvariti. To je kao kad prime košarkaše na NBA draftu i daju im ugovor-, pojašnjava nam Ahmed Krnjić, član KBV “Isak” iz Zenice.

Ovaj sjajni 25-godišnji borac je inače osvajač naslova amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.), te je prvak bio i prvak 2019. godine Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije.

Za ONE Championship nedavno je potpisao i hrvatski borac rodom iz Viteza Roberto Soldić.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno