Ostali sportovi

Ahmed Krnjić pobjedom nad Turčinom debitovao u profesionalnom boksu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački borac Ahmed Krnjić sinoć je u njemačkom Kölnu imao svoj debi u profesionalnom boksu te je stigao do pobjede.

Krnjić je na događaju jedne od najvećih svjetskih bokserskih promocija Universum ukrstio rukavice s turskim bokserom Sinanom Ozsahinom, kojeg je savladao jednoglasnom odlukom sudija.

Potpuno je dominirao Krnjić tokom cijelog meča, koji je trajao četiri runde, a u nekoliko navrata je bacao Turčina u nokdaun. No, uspio je Ozsahin “preživjeti” i završiti meč, ali nije bilo dileme čiju će ruku sudac podići nakon borbe, pa je Krnjić upisao pobjedu na debiju.

Podsjećamo, Krnjić je dosad napravio velike uspjehe u kckboksu, gdje je član jedne od najjačih svjetskih organizacija One Fight Championship iz Singapura.

Tamo je debitovao dominantnom pobjedom nad Brunom Chavesom krajem 2022. godine, ali još od tada čeka na novu borbu pa je odlučio oprobati se i u profesionalnom boksu. Ostaje da vidimo kako će se dalje razvijati karijera ovog 26-godišnjaka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno