Ostali sportovi

Ahmed Đananović na EP u Sofiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički bokser Ahmed Đananović koji nastupa u kategoriji do 69 kg, predstavljat će našu državu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sofiji ( Bugarska ). Test forme ce imati 25.07. (subota) u Bijeljini gdje će boksati sa reprezentativcem Slovenije kojeg je ranije već jednom pobjedio. Evropsko prvenstvo počinje 05.08 i trajat ce do 17.08 .
Na  održanom turniru 13.06. u Remschaidu naša dva boksera su pokazala kvalitet. Junior Ibrahim Handanović do 81 kg nije imao protivnika u Njemačkoj i boksao je sa bokserom iz Banovića kojeg je dobio odlukom sudija 3-0. Ahmed Đananović koji obično boksa u velteru do 69 kg, danas je nastupio protiv Njemaca 5 kg težeg u kategoriji do 75 kg zbog pola kile viška. Iako je dominirao sve tri runde i bio dosta bolji odluka sudija da podignu ruku njemcu je izviždana od strane domaćih navijača te je naš bokser dobio ogromnu podršku. Dobro pokazanim boksom naša dva boksera su dobili pozivnice za još dva turnira koji se odrzavaju u Njemackoj i Sloveniji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno