Ostali sportovi

Ahmed Đananović na EP u boksu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji počinje Europsko prvenstvo u boksu. Na takmičenju koje traje do 17. augusta u dresu sa grbom Bosne i Hercegovine nastupit će četvorica boksera. Jedan od njih je i Ahmed Đananović, član Boks kluba Čelik.

Džananović koji je prošle godine pobijedio na 42. “Čeličnoj rukavici” nastupit će u kategoriji do 69 kilograma. Nakon 1987. godine i učešća Mehmeda Skomorca na EP, ovo je prvi nastup jednog zeničkog boskera na velikom takmičenju. Prema riječima trenera zeničkog kluba Nedžada Marića, koji je zajedno sa kolegom Hadžom Kubatom pripremao Ahmeda, on se nalazi u izvornoj formi što je pokazao u borbama koje je proteklih mjeseci imao na turnirima u BiH, Njemačkoj, Sloveniji…

Ahmed Đananović boksom se bavi nešto duže od tri godine, a takmičar čiji je odlazak na prvenstvo “Starog kontinenta” osigurao njegov matični klub, u Bugarsku putuje sa optimizmom i odlučan da napravi novi iskorak u svojoj karijeri.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno