Biznis

Agencija želi da privatizira Željezaru Zenica d.d.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Plan privatizacije za 2015. godinu koji je sačinila Agencija za privatizaciju FBiH još nije poslan Vladi FBiH na usvajanje jer od svih ministarstava još nije stigla potrebna saglasnost, saopćeno je iz Agencije za privatizaciju FBiH nakon sjednice Upravnog odbora.

Prema planu privatizacije, u 2015. godini planirana je prodaja državnog kapitala 14 firmi: Bosnalijek d.d. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Energoinvest d.d. Sarajevo, Aluminij d.d. Mostar, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Remontni zavod d.d Travnik, Šipad export-import d.d. Sarajevo, Željezara Zenica d.o.o. Zenica, KTK d.d. Visoko, Agrokomerc d.d. Velika Kladuša, Konfekcija Borac d.d. Travnik, Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar, PS Vitezit d.o.o. Vitez i Holding preduzeće Putevi BiH d.d. Sarajevo.

Ukupan državni kapital u ovom firmama iznosi 772.744.358 KM.

Već izvjesno vrijeme neke kantonalne agencije u FBiH nalaze se u teškoj finansijskoj ali i kadrovskoj situaciji. Na inicijativu Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog Kantona, APF priprema sastanak agencija za privatizaciju u FBiH. Upravno odbor smatra da bi novoj Vladi Federacije BiH trebala da se pripremi analiza koja bi obuhvatila i ova pitanja pored evidentnih problema u odvijanju procesa privatizacije ali i potrebnih izmjena nekih važećih zakonskih rješenja, navodi se, između ostalog, u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno