Info

Agencija ZEDA uspješno okončala još jedan ciklus edukacija iz Solidworks-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija ZEDA je periodu od 11. aprila do 31. maja 2019. godine realizovala još jedan ciklus edukacija iz SolidWorks-a.
Aktivnost je realizovana u prostorijama Politehničkog fakulteta UNZE na računarima sa licenciranim software-om SolidWorks-a.
Edukacija je namijenjena svima koji su želje naučiti osnove 3D modeliranja, te su po završetku osposobljeni samostalno izraditi 3D model ili sklop srednjeg nivoa složenosti.
Kroz navedenu edukaciju polaznici su upoznati sa osnovnim tehnikama parametarskog 3D modeliranja dijelova, izradom detaljne tehničke dokumentacije prema pravilima tehničkog crtanja, kao i kreiranjem statičnih i pokretnih skopova/mehanizma.

Ova edukacija je dio aktivnosti međunarodnog projekta FORESDA koji implementira Agencija ZEDA zajedno sa 12 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području 9 podunavskih zemalja partnera: Austrija, Bosna i Hercegovina (ZEDA i PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Implementacija Projekta je počela u januaru tekuće godine, a planirano trajanje Projekta je 30 mjeseci odnosno do 30.juna 2019. godine.

Cilj projekta FORESDA:
– transformisanje tradicionalnih sektora baziranih na šumarstvu/drvopreradi u inovativne moderne sektore te
– uvezivanje u nove lance vrijednosti sa drugim sektorima koristeći savremene informaciono-komunikacione tehnologije i potencijale kreativnih industrija u oblastima razvoja novih proizvoda, usluga i procesa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno